Moodle UA

Recomanacions per a l'ús de Moodle UA

En aquesta pàgina et proporcionem una sèrie de recomanacions sobre l'ús de Moodle UA, algunes de les quals estàn basades en preguntes freqüents del professorat de la UA. La informació en aquesta pàgina és dinàmica a causa de l'excepcionalitat de la conjuntura. Consulta-la de manera recurrent. Hi ha nous continguts i ajudes en elaboració.
 

El responsable de l'assignatura pot donar-la d'alta en Moodle mitjançant l'aplicació d'UACloud, Moodle UA. 

Si tens dubtes, pots consultar els passos de creació de l'assignatura.

No. En UACloud els grups són independents els uns dels altres, mentre que en Moodle, per defecte, tots els professors i alumnes d'una assignatura veuen tot.

Si vols tenir la mateixa independència, has de crear una assignatura de Moodle per cada grup (o combinació de grups). D'aquesta manera, cada professor només accedirà al seu grup.

L'alumnat es matricula automàticament de matinada. Si has donat d'alta l'assignatura avui, demà en tindrà accés.

La manera més ràpida és:

  • Activa l'edició en Moodle.
    Activa l'edició en Moodle
  • Localitza els materials en el teu equip i arrossega'ls a la pantalla principal de la teua assignatura en Moodle.

Si tens dubtes, consulta com pujar diversos materials simultàniament a Moodle.

Els arxius de vídeo solen ser pesats i per defecte, Moodle té un límit en la grandària d'arxius que pots pujar a la plataforma.

Per a incrustar un vídeo, has d'usar una plataforma multimèdia. Per exemple:

  • Vértice: només has de copiar la url de visualització del vídeo en Vértice i crear un enllaç en un recurs tipus "Etiqueta" o tipus "Pàgina". Si tens dubtes, consulta els passos per a incrustar un vídeo de Vértice en Moodle UA.
  • Youtube: només has de copiar la url de visualització del vídeo en Youtube i crear un enllaç en un recurs tipus "Etiqueta" o tipus "Pàgina".

La nostra recomanació és que seguisques els següents passos:

Moodle no està preparat per a suportar un nombre elevat de peticions al servidor simultànies. 

  • Amplia el període de disponibilitat del test. No el limites a 2 hores d'un dia concret.
  • Configura el test perquè quan finalitze l'intent, hi haja un període de gràcia per a enviar el resultat. Els estudiants no podran veure, ni modificar les seues respostes, però sí que tindran el botó per a intentar finalitzar el test, per si hi haguera sobrecàrrega en el servidor.
  • En les instruccions del test indica al teu alumnat que guarden les respostes periòdicament. Si fan clic en "Acabar intent", accediran a una pàgina resumen on veuran quines respostes han guardat fins al moment. Després podran continuar responent el test.