Mesures de seguretat teletreball

Mesures de seguretat informàtica en el teletreball

Amb l'extensió del teletreball en moltíssimes empreses, el cibercrim viu una època daurada. Molts dels equips de casa no estan configurats correctament i els hàbits que tenim no són els mateixos que en l'entorn laboral. Per això som un blanc fàcil per als pirates informàtics. Repassa les condicions tècniques del teu equip i algunes pautes de treball amb aquesta llista ràpida. Si vols la versió breu, consulta la infografia en imatge o pdf . 

 

 

1 Actualitza el sistema operatiu 

Treballa amb sistemes operatius originals actualitzats. Les actualitzacions instal·len millores que tanquen bretxes de seguretat que permeten als pirates accedir als nostres dispositius.

 

2 No compartisques contrasenyes

Evita compartir contrasenyes de faena per aplicacions de missatgeria o en xarxes socials. A més, recorda utilitzar sempre contrasenyes robustes i canviar-les cíclicament.

 

3 Vigila la protecció de dades

No descarregues fitxers amb dades personals d'usuaris en el teu equip. Pots treballar amb aquests fitxers remotament en les carpetes compartides de la teua unitat o servei. En cas que no en tingues, sol·licita'n una. Pots consultar la pàgina de la Delegació de Protecció de Dades si tens dubtes sobre el tractament de dades personals.

 

4 Fes còpies de seguretat

Fes còpies regulars dels fitxers de treball que tingues en el PC (recorda el punt 3). Pots usar discos independents, UADrive, Google Drive o OneDrive. Tant Google Drive (ací pots vore com es configura) com OneDrive (aquesta ve per defecte en Windows 10) tenen aplicacions que et permeten sincronitzar els fitxers de l'ordinador amb els servidors. 

 

5 Instal·la't un antivirus

Instal·la un antivirus en l'ordinador. T'aconsellem que t'instal·les l'antivirus corporatiu de la UA i que faces una anàlisi a fons de l'ordinador quan el tingues disponible.

 

6 Intenta evitar l'ús de programes de P2P

Evita l'ús de programes com Emule, uTorrent, etc. Poden suposar un risc per a la seguretat del teu ordinador.

 

Si vols aprofundir en aspectes de seguretat, pots mirar aquestes referències: